“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Missziós nap az American Baptist Churches (ABC) munkatársaival és a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapatával

Author: Főadmin Date: 2014. november 11., kedd 10:37

Az ABC missziós szervezet négy munkatársának mutatta be az iskoláinkban folyó munká  a Baptista Szeretetszolgálat B49 csapata.  A délelőtti órákban a budapesti Addetur Baptista Gimnázium és Szakközépiskola bibliaóráján vehettünk részt, ahol fogyatékkal élő tanulóinknak beszélhettek külföldi vendégeink életükről, és munkájukról. A 45 perces tanórán Fóris Johanna igazgató-helyettes vezetésével egy interaktív tanóra keretein belül, barátságos légkörben  beszélhettünk a belső értékek fontosságáról. A bibliaórát követően Hajnal Zoltán iskolalelkész és Kékesné Czinder Gabriella igazgató-asszony osztotta meg gondolatait, az iskola működésével kapcsolatban. 

Egy rövid, közös ebéd után Téglásra indultunk, a  II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola rendezvényére, ahol Szilágyiné Bodnár Erzsébet igazgató-asszony fogadott minket, majd az iskola bemutatása után a város mozitermében tartott teltházas koncertet Pintér Béla. Az este során, ahol a Maine államból érkezet három lelkész-missziómunkás beszámolói is elhangoztak, a helyi baptista közösség támogatásával és segítségével egy újonnan induló “B49 Light” alkalom elindítását is bejelentették, amit Karancsi Csaba, az újfehértói Baptista Gyülekezet lelkipásztora vezet. A diákok örömmel fogadták a hírt, s a hétvégén 36 téglási tanuló látogatott el az első B49-es alkalomra.
 
A közös missziós nap reményság szerint nagyszerű lehetőség arra, hogy a jövőben új utakat találjunk a közös együttműködéshez.

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére