“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Meseszép eredmények a meseíró pályázaton

Author: Főadmin Date: 2015. április 22., szerda 22:13

 

A résztvevőket Görömbei Zoltán igazgató köszöntötte, aki hangsúlyozta: huszonöt iskolából összesen 147 alkotás érkezett a zsűri asztalára, amely már önmagában is jelentős eredménynek számít. A köszöntő szavak után Kis Lilla Boglárka, számos énekverseny győztese lépett a díjkiosztó közönsége elé, majd őt a zongoránál Turcsányi Diána, hegedűvel Fű Tamara Sára követte. A hangszeres előadók sorát csíki furulyás dallamokkal Csortos Laura Auróra egészítette ki, utána az Ezerjó Szentmiklós Néptáncegyüttes bemutatójának tapsolhatott a publikum.

Idén a beérkezett meséket és rajzokat Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója, Varga Éva egyetemi oktató, Szecsei Istvánné, a Városi Gyermekkönyvtár vezetője, Sindel Mihály művésztanár bírálta el. Gulbert Katalin és Boros Éva tanárnők Christa Piccininni amerikai önkéntes segítségével fogadták az angol nyelvű pályamunkákat.   

Révész Szilvia, a zsűri elnöke értékelt, majd ismertették az eredményeket. A 3-4. osztályosok kategóriájában Apostol Inez (Kunhegyes) harmadik, Rézsó Nóra (Kunhegyes) második, Vona Viktória (Szolnok) első helyezett lett. Az 5-6. osztályosok kategóriájában nem hirdettek harmadik helyezést, Csípő Gréta Csenge (Kisújszállás) és Kolláth Balázs (Szolnok) második, Szidey Nikoletta Kiara (Törökszentmiklós) pedig első helyen végzett.  A 7-8. osztályosok kategóriájában Nagy Patrik (Törökszentmiklós) érdemelte ki a harmadik helyet Mile Fruzsina (Törökszentmiklós) és az első László Dorottya (Törökszentmiklós) mögött. A zsűri különdíjakat is osztott: Szilágyi Dorinának (Törökszentmiklós), Nemes Tekla Lucának (Szolnok), Kállai Ivettnek (Törökszentmiklós), Sinka Hannának (Jászberény), Löfflinger Szabina Kittinek (Budapest), Lakatos Táliának (Miskolc), Kozák Vanesszának (Miskolc), Kovács Boglárkának (Törökszentmiklós), Imre Antóniának (Törökszentmiklós), Maródi Dorkának (Szolnok), Farkas Reginának (Törökszentmiklós), Helmle Hannának (Budapest), Ágoston Máténak (Törökszentmiklós), Csőke Dorinának (Törökszentmiklós), Kiss Boglárkának (Törökszentmiklós), Vigh Sára Krisztinának (Törökszentmiklós), Szilágyi Sándornak (Törökszentmiklós). Különdíjat, illetve díjakat ajánlott fel a Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere, valamint két vállalkozó is.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola mindkét külhoni testvériskolájából, a vajdasági Tornyosról és az erdélyi Lugosról egyaránt sok pályamunka érkezett, ők egy-egy ajándék könyvcsomagot kaptak.            

                

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére