“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Jelöléseket vár a Jószolgálat-díj!

Author: Főadmin Date: 2018. október 10., szerda 10:39

 

Budapest – November 30-ig várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra az elismerés honlapján (www.joszolgalatdij.hu). A zsűri tagja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumának titkára, ügyvezető igazgató is.

A Jószolgálat-­­díj a különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végzőket kívánja évről évre elismerni. A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki jelölhet olyan személyeket, szervezeteket, közösségeket, akik, vagy amelyek kiemelkedően példaértékű, áldozatos munkát végeznek az alábbi területek valamelyikén: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka.

 A jelölési időszak zárása után – a hivatásszerűen végzett szociális munka területein – a magyar segélyszervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri bírálja el a beérkezett pályázatokat és választja ki a díjazottakat a következő kategóriákban: hivatásszerűen végzett szociális munka, életműdíj, önkéntesen végzett szociális munka.

 A díj célja többek között, hogy a különböző területeken szociális munkát végzők gyakran láthatatlan, de áldozatos és példaértékű munkáját, valamint annak a társadalomra gyakorolt hatását bemutassa, a különböző szociális életpályákat népszerűsítse, és azok társadalmi elismertségét növelje. A díj missziója továbbá, hogy díjazott személyek és intézmények széles körű bemutatásán keresztül a szociális munka különböző közegeinek mindennapjaiba is betekintést adjon. Egész éven át tartó médiakampányon keresztül hívja fel a figyelmet a rászorulók különböző rétegeire, valamint az irántuk való tolerancia és cselekvő szeretet fontosságára.

A Baptista Szeretetszolgálat is ott volt 2016-ban a Jószolgálat-díj alapítóinak partnerei között. A hajléktalanokért végzett szociális munka egyéni kategóriában Gróf András, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállásának vezetője lett a 2017. évi Jószolgálat-díj elismertje.

 


RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére