“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Izgalmas, értékes, vidám nyelvi tábor

Author: Főadmin Date: 2015. június 30., kedd 14:10

 

 

Ausztriából és az Egyesült Államok Texas Államából - Amarillóból, valamint Mckinney-ből - érkezett az a tizenegy baptista gyülekezeti tagból álló csapat, amely óriási lelkesedés és jó hangulat mellett a nyelvtanulás iránti kitartó alázattal ismerteti meg a tábor résztvevőit. Munkájukat az iskola tanárai és a székesfehérvári baptista gyülekezeti közösség ifjúsági tagozatának tagjai segítik. A délelőtti nyelvtanítást követően az iskola pedagógusai minden nap izgalmas, változatos programokat szerveznek. A 7-10 éves korosztály képviselői tavaly indián táborban múlatták az időt, az idén kalózos programokon vesznek részt. A 11-15 évesek sportolnak és Agárdon csapatépítő „soft-csúzlis" kalandjátékkal szórakoznak. Közös piknikezés, bográcsozás, és a magyar lovas hagyományok felelevenítése is helyet kap a nyelvtanulós délelőttök után a mindennapokban. A résztvevőket önkéntes középiskolai diákok is segítik, hiszen az iskola minden alkalommal lehetőséget teremt az  ötven órás közösségi munka kötelezettségének teljesítésére, ezért egykori diákjai szívesen és gyakran járnak vissza az intézménybe.

- Köszönettel tartozunk a Baptista Oktatási Központnak azért, hogy már harmadik éve megszervezi a nyelvi önkéntesek tevékenységét - mondta Bárkányiné Vohl Mária, a sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola igazgatója. - Itt már örömmel várt családtagként fogadjuk őket, hiszen a gyerekek és a tanárok a következő nyári táborozásig az internet segítségével általában kapcsolatban maradnak, tovább  gyakorolják a nyelvet. A táborban résztvevő idegen nyelvi önkéntesek közül Ann Heard, Larry Heard, Peggy Ellis és Lynell Drury már harmadik éve erősíti a sárosdi diákok nyelvi fejlődését.

A tábor zárására a gyermekek gálaműsorral készülnek, szüleiknek bemutatják az elsajátított tudást.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére