“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Idén összesen több mint 42 ezer cipősdoboz ajándék

Author: Főadmin Date: 2015. december 22., kedd 11:24

 

 

A finn Mikulással, Joulopukkival, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteivel, Weisz Fanni modellel és Mező Misi zenésszel indult az idei, tizenkettedik Cipősdoboz Akció november 29-én a Deák téri Cipősdoboz Várban, hogy aztán országszerte közel kétszáz gyűjtőponton várják az önkéntesek az adományokat. Az akció idei újdonsága volt, hogy a felajánlók egy része, több ezer adományozó nyomon követhette, melyik településre kerül az általa elkészített csomag. A cipősdoboz ajándékokat a szeretetszolgálat még karácsony előtt eljuttatja a rászoruló gyerekeknek Kárpátaljára, az erdélyi Székelyhídra, Magyarország számos településén különböző szervezetekhez: például a Down Alapítványhoz, a Nem Adom Fel Alapítványhoz, a Budai Gyermekkórházba, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületéhez. A Látható Szeretet Projekt Keretében nyolcvan vak, vagy gyengénlátó gyermek kapott személyre szabott ajándékot. Vajdaságban gyűjtöttek és osztottak is dobozokat.

Idén immár tizedik alkalommal a Parajdi Sóbánya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében kétezer gyermek ­– zömében a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes alapította székelyföldi gyerekotthonokból és nappali intézményekből – kapott december 19-én karácsonyi ajándékot. Tíz év alatt ez 20 ezernél is több küldeményt jelentett.

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az esztendőben összesen mintegy 42 ezer 750 cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze azért, hogy sok-sok szegény gyermeknek szebb és boldogabb karácsonya legyen. A segélyszervezet köszönetet mond minden adományozónak, illetve annak a közel 3 ezer önkéntesnek, akik nélkül nem valósulhatott volna meg az akció.

 

(A képek Debrecenben, a Kettesy Aladár Általános Iskolában, a látássérültek intézményében készültek, ahol december 16-án félszáz gyermek kapott személyre szabott cipősdoboz ajándékot jószívű támogatóktól a Látható Szeretet Program részeként.)

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére