“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Horváth Sándor és a Túlélés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Author: Főadmin Date: 2015. december 07., hétfő 10:20

 

– Egy konfliktusövezetben a körülmények nem mindennapiak – hangsúlyozta Horváth Sándora Rendészettudományi Karon, ahol a Baptista Szeretetszolgálat gondozásában megjelent Túléléscímű könyvéről beszélt, amely békefenntartóknak, segélyszervezeteknek, utazóknak íródott. A szerző a kar levelezős hallgatója, rendőri békefenntartó volt. A személyes biztonságról egyedülálló gyakorlati tapasztalatra tett szert hazánkban és a világ számos válságövezetében. Ellenőrző listát állított össze utazóknak, írt válságövezeti konfliktusokról, terrorizmusról, túszhelyzetekben, gépeltérítés esetén javasolt viselkedésről, a terroristák gondolkodásmódjáról, embert próbáló körülményekről. A biztonságról, a filmek hamis illúziójáról, természeti katasztrófák esetén javasolt teendőkről fogalmazott meg iránymutatásokat a résztvevők számára. Felhívta a figyelmet a kommunikáció és a tájékozódás, a térképolvasás képességének, a biztonságos közlekedésnek fontosságára.

A kiadványt Dr. habil. Boda József nb. vezérőrnagy, dékán méltatta, aki a Rendőrség Különleges Szolgálatánál dolgozott a könyv írójával. Elmondta, hogy Magyarország 1989 óta vesz részt a békefenntartásban, a missziókból mindenki épségben tért haza.

– A kézikönyv igazán aktuális, hiszen Európában a jelenlegi biztonsági helyzetben mindazok számára segítséget nyújt, akik tudni szeretnék, mire érdemes odafigyelni, felkészülni, hogy csökkenjen annak az esélye, hogy áldozattá váljanak.

A szerző az NKE Egyetemi Központi és Kari Könyvtárai számára tizenkét példányt ajánlott fel kötetéből, amelyeket a bemutatón adott át Áts Józsefnek, az RTK kari könyvtárigazgatójának.

(Forrás: NKE, dr. Tóth Nikolett Ágnes)

 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére