“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Gitárral a Föld körül - és a magyarországi baptista fenntartású iskolákban

Author: Főadmin Date: 2015. március 01., vasárnap 09:34

Február 23-án, hétfőtől péntekig hat helyszínen - Törökszentmiklóson, Hatvanban, Budapesten, Ibrányban, Nyírbogdányban és Seregélyesen - tartott zenés alkalmakat Sam Rowland, aki feleségével és munkatársaival érkezett a kanadai Vancouverből egy európai körút magyarországi állomásaira. Sam mintegy huszonöt esztendeje járja gitárjával a világot és eközben Afrikától Ázsiáig, Amerikán keresztül Európáig rengeteg helyen megfordult, és mindenütt hittel és énekkel vitt vidámságot az őt vendégül látó iskolákba és közösségekbe. A megnyerő természetű Sam Rowland és csapata a hétvégétől Erdélyben folytatja Gitárral a föld körül elnevezésű koncertsorozatát.Elmennek többek között Zilahra is, ahol útitársaik, egy másik kanadai házaspár szolgál. 

Sam a magyarországi baptista fenntartású oktatási intézményeket járva elmondta: tudja, hogy ő csak egy részlet egy nagy puzzle-ben, és ezt, azaz önmagát szeretné a maga módján mindig a megfelelő helyre letenni. Hiszen Szenczy Sándor és az iskolalelkészek is leteszik a maguk puzzle-darabját, s azzal áll össze a "kép", Isten szeretetének képe. Neki csupán annyi a dolga, hogy felkeltse az érdeklődést.

A különböző ifjú korosztályok egyetemes nyelvén nagyszerűen beszélő Sam Rowland előadásai amolyan interaktív játékok, foglalkozások is voltak, amelyek nagyszerű hangulatot keltő countryval, gitárzenével párosultak. Egy-egy ének- és zeneszám között beszélt hitről életről, szeretetről... Aztán ismét a kereszténységről dalolt. Sam feleségével, Ritával és barátaival ismerkedett az iskolákkal, ahol tágra nyílt szemű fiatalok fogadták, akik azonnal megérezték a szeretetét.  

Koncertsorozatának utolsó magyarországi állomásán, a seregélyesi baptista általános iskolában Sajtos József igazgató köszöntő szavaira válaszul Sam Rowland így összegezte élményeit és tapasztalatait:

- Jártam jónéhány iskolában és szerencsém volt találkozni több iskolavezetővel is. Olyan pedagógusokkal, akik tudják, a lehető legjobban kell befektetni tudásunkat az utánunk következő generációk épüléséért. Újra és újra azt láttam, hogy nem csak munkának tekintik ezt, hanem szívüket, lelküket adják hivatásukért. Olyanok, akár egy jó kertész. Mindez a tapasztalat rendkívül inspiráló számunkra ahhoz, hogy magunk is legjobb tudásunk szerint folytassuk az utat, amelyen járni kezdtünk.      

Sam és barátai bizonyosan elviszik majd magukkal a világ sok messzi tájára a magyarországi fiatal diákok boldog arcának emlékét, a tanároktól látott rendkívüli példákat. Európába, Ázsiába, Amerikába: és igen, haza Vancouverbe is, ahol az óceán a kontinenssel találkozik talán éppen úgy, mint a szeretettel zenélő ember lelke a gyermekek között megtapasztalt, szépre való fogékonysággal. 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére