“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Gasztronómia és bibliaismeret Vásárosnaményben

Author: Főadmin Date: 2015. március 10., kedd 12:14

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskolamárcius 6-án és 7-én rendezte a - fenntartó Baptista Szeretetszolgálat által támogatott - II. Gasztronómiai és Bibliaismereti Versenyt, amelyre hat csapat nevezett. Ott volt a megmérettetésen a vendéglátók együttese mellett a debreceni Aranybika Vendéglátóipari Baptista Szakképző Iskola, a tapolcai Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi István Szakképző Iskolája, a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, a nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola, a budapesti Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola. A versenyzők pincér, szakács, cukrász és bibliaismeret kategóriában mérték össze tudásukat. 

A verseny ünnepélyes megnyitóján az iskola igazgatónője köszöntötte a vendégeket, a diákok rövid kulturális műsorral kedveskedtek, majd bemutatkoztak az intézmények képviselői. A vendéglátós diákok szakmai totó kitöltésével kezdték a versenyfeladatok teljesítését, a szakács- és cukrásztanulók elhelyezték díszmunkáikat az iskola aulájában, a cukrászok tíz-tíz islert és linzert, valamint egy "kikészített" süteményt varázsoltak elő, a szakácsok pedig megfőzték az általuk összeállított háromfogásos menüsort. A pincérek menükártyát készítettek egy kisorsolt alkalomra, majd megterítették a díszasztalt. 

A teljesítményeket neves szakemberekből álló zsűri minősítette, a bibliaismeret kategóriában induló versenyzők tudását játékos feladatokkal ellenőrizték és értékelték. A legjobb pincérnek a vásárosnaményi iskola diákja, Gál Cintia bizonyult, szakács és cukrász kategóriában Kiss Roland Imre, Szabó Dániel Sándor, Csabai Viktória Szabina és Kiss Anita győzött, ők négyen Debrecenből érkeztek a megmérettetésre. A bibliaismereti versenyt Gergely Anita és Kovács Ibolya nyerte Kisújszállásról. Az összesített csapatverseny díját, egy jeruzsálemi utazást a Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola együttese érdemelte ki.   

Az eseményen Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke méltatta a diákok teljesítményét.  

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére