“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista intézmények is segítik a diákok kötelező közösségi szolgálatát

Author: Főadmin Date: 2016. február 15., hétfő 12:47

 

 

A MOL Új Európa Alapítvány 2014 őszén az iskolai közösségi szolgálat támogatására indította el „KÖSZ!” elnevezésű programját. A kezdeményezés célja, hogy a középiskolai diákoknál elősegítse a 2016. évtől az érettségi feltételének számító iskolai közösségi szolgálat teljesítését.A 15-17 éveseknek szóló iskolai közösségi szolgálat olyan anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység, amit a diákok a helyi közösség vagy egy rászoruló csoport javára végeznek. A 2016-ban érettségiző tanulóknak a sikeres záróvizsgához 50 óra közösségi szolgálat teljesítését kell igazolniuk. Hosszú távon cél a diákokkal az empátia, a szolidaritás és az „adás” kultúrájának megismertetése.

Az Új Európa Alapítványnál 101 pályázat nyert támogatást, amelyben 48 nagyprojekt szerepel. Ezek egyike a budapesti Baptista Integrációs Központ (BIK)Használd a szakmád!”elnevezésű nagyprojektje. A Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium szakácsnak tanuló diákjai a BIK által fenntartott hajléktalan átmeneti szállásokon és a családok átmeneti otthonaiban is segítenek. Főzőbemutatót és kóstolót tartanak olyan ételekből, amelyeket egyszerű alapanyagokból, olcsón el lehet készíteni, de mégis egészségesek és finomak. A megfőzött ételek receptjeit kis füzetben gyűjtik össze, s ezeket a családok és a gondozottak magukkal vihetik.

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére