“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Az otthonban is készülődtek a nemzeti ünnepre

Author: Főadmin Date: 2016. március 11., péntek 18:21

 

A budapesti Lőportál utcában a szociális munkások és gondozónők segítségével a menekült családok gyermekei kisebb és nagyobb kokárdákat készítettek, valamint az ünnepi alkalomhoz méltó ajtódísszel ékítették átmeneti otthonukban a közösségi termet. A kézműves foglalkozás szervezői munka közben beszélgettek a távolról érkezett fiatalokkal az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc eseményeiről. A gyerekek közül volt, aki megemlítette, hogy például Afganisztánban is hasonlóképpen ünnepelnek. A foglalkozás végén a csoport tagjai megnézték a Ludas Matyi című mesefilmet is.  

A Baptista Integrációs Központ együttműködésben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal valamint a nemzetközi szervezetekkel, fontos és aktív tagja a menekülteket ellátók közösségének.  A Menekülteket és Oltalmazottakat Befogadó Családok Átmeneti Otthona I. és II. 40-40 férőhellyel jelenleg is telt házzal működik.Az otthonokban a befogadó állomásokról érkezett menekült, vagy oltalmazott státusszal rendelkező családok laknak és anyagi erejük, munkalehetőségeik szerint hozzájárulnak ellátásuk költségeihez.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére