“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Árvízi felkészülés: légi mentést gyakorolt a HUBA-Rescue24

Author: Főadmin Date: 2018. március 28., szerda 11:44

 

Baskó – Az országos árvízvédelmi felkészülés részeként március 23-án nagyszabású terepgyakorlatot tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Baskó településen, amelynek résztvevője volt a HUBA-Rescue24 is. 

Az országos szintű katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlat – amely a vizek kártételei elleni védekezésre fókuszált – öt kárhelyszínen zajlott. A gyakorlat célja a reagálási képesség továbbfejlesztésén és az erők átcsoportosításának gyakorlásán túl az értékteremtés volt. A gyakorlaton résztvevők tevékenységét az Országos Helyszíni Irányító Törzs irányította, annak munkájában az eseménykezelésben érintett együttműködő szervek szakértői is részt vettek. A nap során mintegy kétszázan hajtották végre a rájuk szabott feladatokat. A légi mentést a Légirendészet MD902  helikopterével a Baptista Szeretetszolgálat HUBA-Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja a HUNOR egységeként hajtotta végre, amelynek során két „sérült” személyt mentettek ki a vízzel körbezárt területről alpintechnikával, majd a HUBA-Rescue24 mentője a Magyar Vöröskereszt munkatársaival látta el a sérülteket.



 


RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére