“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ajánlja fel Ön is adójának 1 százalékát!

Author: Főadmin Date: 2016. február 11., csütörtök 10:49

 



A Baptista Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete. Szociális intézményein és programjain keresztül sok ezer rászoruló ellátásáról gondoskodik, nemzetközi programokban vesz részt és közel félszáz oktatási intézmény fenntartójaként több ezer gyermek oktatásához és képzéséhez biztosítja a legmagasabb szintű szakmai, tárgyi és lelki feltételeket. A Magyarországi Baptista Egyház a negyedik legjelentősebb egyházként az ország több mint 350 településén van jelen: szociális, közoktatási, felsőoktatási intézményeket tart fenn, aktív szerepet vállal a helyi közösségek építésében hitéleti és kulturális programokkal, együttműködve más egyházakkal, a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel.

Hogyan rendelkezzünk?

  • A rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje minden adómegállapítási mód esetén május 21-e.
  • A magánszemély a rendelkező nyilatkozato(ka)t papír alapon lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, elektronikus űrlapként, elektronikus úton is eljuttathatja az adóhatóságnak, ha nem küldte volna el az adóbevallásával együtt.
  • A borítékos rendszer mellett a személyi jövedelemadó bevallásával (adónyilatkozatával, egyszerűsített bevallásával) együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező íven is lehet nyilatkozni (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%-nak), elektronikus vagy papír alapon, postai úton történő benyújtással.
  • Amennyiben a munkáltató vállalja a munkáltatói adómegállapítást, a munkavállaló az állami adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt postai borítékban elhelyezve legkésőbb május 10-ig eljuttathatja a munkáltatóhoz.
  • A rendelkező nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, illetve az egyházak esetén a technikai számot kell feltüntetni.
  • Egyház részére akkor is rendelkezhetünk, ha az adónk 0 forint (diákok, nyugdíjasok stb.). Ennek azért van értelme, mert az 1%-ot kiegészítő állami támogatás elosztásánál az egyes egyházak az 1%-ról rendelkezők arányában részesülnek.

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére