“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Tábitha Ház csatlakozott a „Fel a kalappal!” kampányhoz

Author: Főadmin Date: 2016. október 13., csütörtök 14:30

 

Az október 14-i akciót az ICPCN (International Children's Palliative Care Network) kezdeményezte. Mint felhívásukban rámutatnak, a világban 21 millió gyermek él együtt valamilyen életet megrövidítő, gyógyíthatatlan betegséggel, de többségüknek – főleg az úgynevezett fejlődő országokban – szinte esélyük sincs az életminőséget javító, úgynevezett palliatív ellátásra, amit a hospice-szolgálatok nyújthatnának nekik és családjaiknak. A szervezet a honlapján médiakampányt hirdetett és arra bátorít más szervezeteket, illetve magánszemélyeket, hogy viseljenek kalapot, illetve sapkát október 14-én. A kalapos-sapkás (egyéni, ill. csoportos) fotókat #hatson4cpc hashtag kíséretében lehet a közösségi oldalakra feltöltve a kampány részévé tenni, illetve böngészni az eddig csatlakozók között.

A gyermekegészségüggyel foglalkozó magyar szervezetek közül elsőként a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő, törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház jelezte, hogy csatlakozik a kampányhoz. Az intézmény szeptemberben ünnepelte 5 éves fennállását többek között Herczegh Anitának, Áder János köztársasági elnök feleségének részvételével. Az eseményen ott volt az alapító, Galambos László, Aradszki András államtitkár, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke is.  

 

 

RELATED NEWS

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére