“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A szeretet művészete: szakmai konferencia a szociális közfeladatokról

Author: Főadmin Date: 2019. október 04., péntek 15:49

 

Gyula – Baptista szociális szolgáltatók szakmai fejlesztése a minőségi szolgáltatás érdekében címmel rendezett projektzáró konferenciát október 3-án és 4-én a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat.

 

Papp Jánosnak, a Magyarországi Baptista Egyház elnökének igei bevezetőjével kezdődött a kétnapos tanácskozás, majd Varjú Lajos projektmenedzser értékelte „Az egyházi és civil szervezetek szociális közfeladat-ellátásának támogatása” című programot. Őt Takács Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai vezetője és Beszterczey András, a Magyar Református Szeretetszolgálat irodavezetője követte az emelvényen: mindketten szervezetük saját, hasonló tevékenységeiről beszéltek. Ezután a felszólalók a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat részéről is részletezték az egyes programelemeket. A konferencia délelőttjét kiállításmegnyitó zárta.

Délután az egyházak számára elérhető európai uniós forrásokról Lengyel Zoltán, az Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője tartott tájékoztatót. Hangsúlyozta: a kormányzat célja, hogy az egyházak a 2020 utáni időszakban is minél több uniós forráshoz jussanak, de törekvésük az ehhez vezető folyamatok egyszerűsítése is. Kijelentette, ahogyan növekszik az egyházak szerepvállalása a társadalomban, úgy növekednek az ezt segítő pályázati források: ez pedig hosszabb távon minden bizonnyal a szociális szolgáltatások minőségének javulását eredményezi.

Cserbán Józsefné, a PongressConsult Kft. szakértője és Bay Gábor, a LearnDigital Zrt. vezérigazgatója a minőségfejlesztés szolgálatában végzett tapasztalatairól beszélt. Jó gyakorlatok, speciális tudások és a kölcsönös segítségnyújtás lehetőségeinek bemutatásával, valamint szekcióülésekkel folytatódott a program, amely során De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelmének szakmai irányítója és dr. Miletics Marcell, a segélyszervezet Utcafront szolgálat vezetője is tartott előadást. A projektről ezután Papp János, a baptista egyház elnöke, Mészáros Kornél főtitkár és Hári Tibor, a segélyszervezet főigazgatója mondott véleményt. A napot filmvetítés zárta.

A konferencia második napján először dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára a kormányzat szakmafejlesztési irányairól, a szociálpolitikát érintő várható változásokról alkotott véleményét osztotta meg hallgatóságával. Külön kiemelte a hajléktalanellátás területét, ahol a működtetés modelljét megnyugtatónak és finanszírozhatónak nevezte. Hozzátette, növelni szándékoznak a bentlakásos intézmények szolgáltatási színvonalát is. „A szociális intézményfenntartás területén a baptisták erejükön felül teljesítenek, s különösen nagy tisztelettel övezem ezt a munkát”, jelentette ki. A szociális szolgáltatások területének egyéb aktualitásairól Andráczi-Tóth Veronika, az EMMI főosztályvezetője beszélt.

A tartalmas szakmai program további baptista szolgáltatások, tevékenységek bemutatkozásával folytatódott, illetve zárult.       

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére