“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A segélyezés aktuális kérdései

Author: Főadmin Date: 2016. október 04., kedd 15:28

 

A brüsszeli székhelyű EU-CORD ernyőszervezet tizenegy ország huszonkét hitalapú segélyszervezetét tömöríti. Az eseményen olyan nem kormányzati szervezetek csúcsvezetői vesznek részt, mint amilyen például a brit Tearfund, a holland ZOA és Dorcas, vagy a svájci Medair.  A vándor közgyűlés előadói között volt az első napon Dr. Martonyi János professzor, egyetemi tanár, volt külügyminiszter és Szenczy Sándor, az idén 20 esztendős Baptista Szeretetszolgálat alapítója, elnöke is. A közgyűlés résztvevői a világ számos súlyos válságövezetének helyzetét elemezve és humanitárius kihívásait érintve aktuális segélyezési kérdésekről beszéltek és ezzel kapcsolatos problémákra igyekeztek együtt válaszokat találni.  

Az EU-CORD tagszervezetei: Tearfund Belgium (Belgium), Mission East (Dánia), SEL (Franciaország), Tearfund Ireland (Irország), Dorcas, Help a Child, Light for the World, Tear NL, Woord en Daan, ZOA (Hollandia), Stromme (Norvégia), Alianza Solidaria (Spanyolország), Medair (Svájc),  Erikshjalpen, International Aid Service, Lakarmissionen, PMU (Svédország), Cord, The Leprosy Mission, Tearfund, MAF (Egyesült Királyság), Baptista Szeretetszolgálat (Magyarország). Az ernyőszervezet stratégiai célkitűzései a 2014-től 2018-ig terjedő időszakra: 1. A helyes gyakorlatok, tapasztalatok megosztása. 2. Emberi, financiális és kapcsolati források mozgósítása. 3. A szociális, gazdasági és környezeti igazságosság láthatóvá tétele.   

 

 

RELATED NEWS

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére