“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A Nyírségbe érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása

Author: Főadmin Date: 2018. február 14., szerda 16:25

 

Nyíregyháza – A hajléktalanokért végzett szociális munka egyéni kategóriában Gróf András, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, a REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállásának vezetője lett a 2017. évi Jószolgálat-díj egyik elismertje. Róla is szól az a vándorkiállítás, amely minap ért a nyírségi városba.

 

Februárban a Szabadság téren tekinthető meg a Jószolgálat-díj országjáró szabadtéri kiállítása, a 2017-es év díjazottjait és azok tevékenységeit, pártfogoltjait bemutató kültéri tárlat.  A díj célja, hogy szemléletformáló kampányával felhívja a figyelmet az elesettekre és mindazon hivatásos és önkéntes segítőkre, szervezetekre, közösségekre, akik áldozatos munkájukkal kiemelkedő tevékenységeket végeznek a rászorulókért nap, mint nap. A Váci Mihály Kulturális Központban rendezett sajtótájékoztatón Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja köszöntötte a vendégeket. A megnyitó alkalmával számolt be a Jószolgálat-díj 2017-18-as évad jelölési időszakáról. A meghirdetett öt kategóriában 2018. január 31-ig összesen 667 jelölés érkezett, ami felülmúlta a tavalyi jelölések számát.

A jelölő pályázatok közül márciusban a magyar segélyszervezet képviselőjéből álló szakmai zsűri választja ki a hivatásszerűen végzett szociális munka 3 díjazott szervezetét és 3 egyéni nyertesét. Az önkéntes kategóriákban a zsűri felterjesztése alapjána díj Facebook oldalán májusban szavazással dől el a 2018-as év közösségi és egyéni díjazottja. Idén is egy személy kaphatja meg a legnevesebb díjat, az életműdíjat, a szakmai képviselők döntése alapján. A díjátadó június 1-jén a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében lesz.

A nyíregyházi tárlatnyitón ott volt a szakmai zsűri tagjaként Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is.

  

 


RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére