“WITH FAITH AND COMPETENCE”

A BAJ NEM VÁLOGAT, DE MI SEM A BAJOK KÖZÖTT!

Author: Főadmin Date: 2020. május 05., kedd 21:09

 

Kérjük, támogassa munkánkat személyi jövedelemadója 1+1%-ával!


A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány adószáma: 18485529-1-42
A Magyarországi Baptista Egyház technikai száma: 0286

 

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés az emberek adakozási kedvét is visszavetheti, így idén különösen nagy súlya van az szja 1+1 százalékoknak a civil szervezetek és a vallási közösségek életében. Az adófizetők közel fele sajnos még mindig nem rendelkezik személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról. Pedig tavaly ezek a felajánlások 16,5 milliárd forint bevételhez juttatták a civil szervezeteket és vallási közösségeket. Az elvi keret, vagyis az összes adózó által felajánlható összeg ugyanakkor több, mint 32 milliárd forint.

 

Idén is május 20-ig lehet rendelkezni a felajánlásokról, az alábbi módokon:

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 19EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2020. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

 

Kérjük, támogassa munkánkat adója 1 százalékával!

 

RELATED NEWS

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére