“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Sikeres táborok, missziók országszerte és a határokon túl

Author: Főadmin Date: 2017. augusztus 07., hétfő 14:24

 

A nyári hónapokban Seregélyestől Nagyhalászig hazánk számos településén rendeztek tábort, szerveztek missziót elsősorban amerikai önkéntesek segítségével a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A határokon túl az egészségügyi jellegű segítségnyújtásra helyezték a hangsúlyt az önkéntesek.

Az idei nyár első hónapjában először Nagyhalászra érkeztek amerikai önkénesek, hogy keresztény szellemben tanítsák az angol nyelvet az arra jelentkező kisdiákoknak. De nem csupán ott „vertek tábort” a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a tengerentúli vendégek: így történt ez Tégláson, Velencén, Sárosdon, Seregélyesen, Budapesten, Ibrányban, Pécsett, Nyírbogdányban, Törökszentmiklóson, Tiszaroffon és Vásárosnaményban is. A tábor programjait néhány helyszínen egy újdonság egészítette ki: az amerikai futballhoz szükséges felszerelésekkel lepte meg a fiatalokat a segélyszervezet, így több helyszínen nagy sikerrel, amerikai edzők segítségével gyakorolhattak a jelentkezők.

A missziók a határokon túl elsősorban mélyszegénységben élő romák között egészségügyi programok végrehajtásával folytatódtak. Amerikai orvosok, fogorvosok, ápolók utaztak a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai támogatása mellett Kárpátaljára és Erdélybe, e helyszíneken gyógyszert is eljuttattak a legjobban rászorulóknak, olyan szegényeknek, akiket csak nagyon ritkán lát és kezel egészségügyi szakember.  A vajdasági gyerekek közé négy amerikai egyetemistát kísértek el a segélyszervezet munkatársai.  

A missziókba elsősorban Texasból, Virginiából és Észak-Karolinából érkezett amerikai önkéntesek elismeréssel nyilatkoztak a Baptista Szeretetszolgálat szervezte táborokról, ahol maradandó élményeket és emlékeket szereztek, s többen közülük újabb és hosszabb küldetés vállalását fontolgatják.           

 

  


RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére