“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Segítségnyújtás és kereszténység, keresztényüldözés

Author: Főadmin Date: 2016. március 20., vasárnap 16:47

 

Március 19-én, szombaton a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi és kommunikációs munkatársa, Mórocz Bora tartott előadást a szervezet karitatív tevékenységeiről, valamint a kereszténység mai helyzetéről a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulóinak az idei húsvéti csendesnap alkalmából. A délelőtt folyamán nem csak a segélyszervezet belföldi és külföldi munkáiról hallhattak a diákok, hanem a kereszténység jelenkori helyzetébe is betekintést kaptak, valamint a 21. századi keresztényüldözés aktualitásait ismerhették meg. Az elhangzottak után Sipos Tamás református lelkész arra bátorította a fiatalokat, hogy fontolják meg, miként tudnának a jövőben ők is bekapcsolódni az olyan szervezetek segítő tevékenységeibe, mint amilyen a Baptista Szeretetszolgálat.

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére