“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Így, az újabb támogatással még gyorsabb és hatékonyabb lett a segítségnyújtás

Author: Főadmin Date: 2020. május 21., csütörtök 16:29

 

Budapest – A GLS segítségével a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, mint a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagszervezete, egy újabb jelentős logisztikai támogatás kapott feladatainak biztosításához. A cél közös: a legjobban rászorulók sorsának enyhítése egy máig nem látott, de rendkívüli szociális helyzetet eredményező krízis megoldása, enyhítése során.

 

A GLS cég arról ismert, hogy rendkívül megbízható szállítási megoldásokat kínál belföldön, Európán belül és világszerte, tevékenységének fő színtere azonban az öreg kontinens. A cégcsoport negyvenegy európai és nyolc amerikai államot fed le csomaglogisztikai szolgáltatásaival, többségében saját leányvállalatain keresztül, néhány további országban pedig partnercégek bevonásával teszi ezt.

Egy ilyen jelentős vállalat természetesnek érezte azt, hogy csatlakozzon ahhoz a humanitárius szerepvállaláshoz, amely a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül a leginkább rászorultak boldogulását szolgálja Magyarország legelmaradottabb térségeiben. A GLS olyan nélkülözők számára áll készen segélycsomagot szállítani, akiknek eléréséhez már adott esetben kimerülhet a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai kapacitása. Egy-egy olyan címre is eljuthat a GLS hatékony szállítási jelenléte, ahol már egy karitatív szervezet beavatkozása már nem volna elég gyors.  

A Baptista Szeretetszolgálat – a magyarországi Karitatív Tanács meghatározó tagjaként – kezdetektől tevékeny és fontos részt vállal a koronavírus elleni küzdelemben. Május 21-én, csütörtökön a legutóbb összeállított segélycsomagok útnak indulásakor jelen volt Révész Máriusz kormánybiztos, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője is.

 

 


RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére