“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Házavató Nagymaroson

Author: Főadmin Date: 2014. november 05., szerda 20:42

Házavató Nagymaroson

Civil összfogással új otthonba költözhetett három árvízkárosult család

Civil összefogással újjáépített, a dunai árvízben lakhatatlanná vált többlakásos családi házat adtak át ma délelőtt Nagymaroson. A Baptista Szeretetszolgálat, a Habitat for Humanity Magyarország és a helyi civilek összefogásával három nagymarosi család költözik most új otthonba. Az építkezés alapját az a 8 millió forint jelentette, melyet a magyar adományozók az Összefogás Vonalán küldtek a károsultaknak, a hiányzó összeget az Aktion Deutschland Hilft-en keresztül német támogatók adományozták.  

 Ferenc, a legfiatalabb lakó az átadón elmondta: "Nem is reméltem, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténhet, hogy segítséget kapunk, és ennyi ember segít nekünk. Mindenkinek hálásan köszönjük.”

A lakások kivitelezésében is példaértékű összefogással három helyi vállalkozó dolgozott. A kitelepített családoknak az építkezés idejére a helyi Motorcsónak Egyesület, a Nagymarosi Önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat biztosított átmeneti szállást. 

A nagymarosi ház, mely a dunai árvízben lakhatatlanná vált lakások helyén épült

 

Steiner József, missziós lelkész-igazgató imádkozikA lakások tulajdonosai és az építésban összefogott szervezetek képviselői

Az egyik lakó maga is részt vett az építésben - a nappali falába beépítette az előző ház tégláit és két kúpcserepét

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére