“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Dr. Varga Éva főorvos, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese miniszteri elismerésben részesült

Author: Főadmin Date: 2015. december 15., kedd 11:01

 

Dr. Varga Éva főorvos, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese több kontinens természeti katasztrófáiban és háborús övezeteiben nyújtott kiváló szakmai munkát gyermekgyógyász és aneszteziológus orvosként. Tevékenységével életek százait menthette meg, ezzel hozzájárult Magyarország jó híréhez, pozitív nemzetközi megítéléséhez.

Varga Éva 1976-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán, 1981-ben szakvizsgázott Csecsemő és Gyermekgyógyászatból Debrecenben, 1984-ben pedig aneszteziológiából és intenzívterápiából szerzett képesítést a budapest Semmelweis Egyetemen. Hét évig Nyíregyházán a megyei kórház gyermekosztályán, majd az intenzívterápiás osztályon dolgozott, majd 1983-ban a Semmelweis Egyetemre került. Jelenleg 25. éve a Szent János Kórház és Egyesített Budai Kórházban dolgozik főorvosként az aneszteziológiai és intenziterápiás osztályon.

Egy évtizednyi önkéntes szakmai tevékenység a Baptista Szeretetszolgálatnál:

- 2005 januárjában vett részt először az indonéziai Banda Aceh-ban a cunamiban sérült betegek ellátásában.

- 2005 júliusában szintén Banda Aceh-ben az önkéntes sebész, Dr. Walid Abu Samrá mellett a helyi kórházban aneszteziológusként látta el a biztosítással nem rendelkező betegeket.

- 2006-ban Nias szigetén (Indonézia) hat héten keresztül végezte a sziget különböző pontjain a gyermek és felnőtt betegek ellátását. Volt olyan hely, ahová hátizsákban vitték az orvosi felszereléseket, mert gépjárművel nem tudták megközelíteni a kisebb településeket.

- Négy alkalommal végzett egészségügyi missziót a mai Dél-Szudán területén. Az első két alkalommal (Szudánban, a szétválás előtt) felnőtteket valamint árva gyerekeket kezelt sátorban felállított mobil rendelőben. 2014-ben Dél-Szudán fővárosában, a jubai gyakorló kórházban dolgozott aneszteziológusként és gyermekgyógyászként. Ott a háborúban megsérült nagyszámú felnőtt és gyermek áldozat ellátásában segédkezett.

- Afganisztánban egyhetes orvosi misszióban vett részt a menekültek között.

- Libanonban egy orvosi misszió alkalmával segítette a menekültek orvosi ellátását.

- 2009-ben a Fülöp-szigeteken segített a manilai áradások után a belső menekültek és sérültek ellátásában egy tornacsarnokban kialakított ideiglenes szállás orvosi rendelőjében.

- 2009 januárban a Nasser Kórházban, Egyiptomban aneszteziológusként vett részt a háborús sérültek ellátásában.

A külföldi missziókon túl számos magyarországi és határon túli beteg ellátásában segédkezett önkéntes orvosi munkával és az ellátást szervező tevékenységével.

 

 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére