“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Baptista segítség a migránsválság idején

Author: Főadmin Date: 2016. március 01., kedd 12:17

  

 

Simicskó István honvédelmi miniszter megnyitójával veszi kezdetét az a rangos konferencia, amelyen a migrációs válságról beszélnek majd a résztvevők, akik megosztják tapasztalataikat, értékelik a történteket és meghatározzák a legfontosabb teendőket. A plenáris ülést követően a harmadik szekcióban Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője „Baptista segítség a 2015-ös migránsválság idején” címmel tart előadást, amelyben összefoglalja mindazt a tevékenységet, amelyet a segélyszervezet munkatársai végeztek az elmúlt esztendőben Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban. A segélyszervezet részéről Horváth Sándor irányítja azt a munkát is, amely 2016-ban folytatódik, reagálva a legújabb történésekre. A konferencián több más mellett szóba kerülnek a nemzetközi példák, más szervezetek humanitárius tevékenységei, beszélnek hitekről és tévhitekről az iszlám kapcsán, a terrorveszély kezeléséről, az embercsempészetről. Az esemény zárszavát Szpisják József dandártábornok mondja el.    

 

Fotó: Horváth Sándor egy horvátországi menekülttáborban 

RELATED NEWS

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére